מחלת לב כלילית (הגורמת לאוטם שריר הלב) נחשבת למחלה של גברים. האמת היא שמחלה זו פוגעת גם בנשים והיא אחד הגורמים העיקריים לתחלואה ותמותה בנשים.
הסימפטומים של אוטם לבבי- התקף לב, בנשים לעיתים קרובות פחות ברורים מאשר בגברים ולכן האבחנה מתעכבת: הסימפטום השכיח ביותר של אוטם לבבי, בנשים כמו בגברים, הוא כאבים בחזה. אך אצל נשים השכיחות של סימפטומים שלא קשורים לכאבים בחזה גבוהה יותר מאשר בגברים. סימפטומים כגון:
אי נוחות בצוואר, בכתף בגב העליון או ברום הבטן
קוצר נשימה
בחילה או הקאה
הזעה
סחרחורת
עייפות לא מוסברת
סימפטומים של התקף לב בנשים פחות ברורים מאשר אצל גברים. הדבר מטעה גם את האישה וגם את הרופא: נשים הסובלות מאוטם לבבי פונות לחדר מיון מאוחר יותר מגברים, כמו כן האבחנה של אוטם לעיתים מתעכבת אצל אישה הפונה לחדר מיון בעוד שאצל גבר עם סימפטומים אופייניים האבחנה תתקבל מהר יותר.
גברים מפתחים מחלה כלילית בגיל צעיר יותר מאשר נשים, זאת מכיון שנשים מוגנות על ידי המערכת ההורמונאלית עד גיל המעבר. לאחר גיל המעבר יש האצה בהתפתחות הטרשת בנשים, ובגיל 78 לערך משתוות הנשים לגברים מבחינת שכיחות המחלה הכלילית.
גורמי הסיכון המעורבים בהתפתחות טרשת העורקים דומים בנשים ובגברים, אם כי אצל נשים שכיחות הסוכרת ולחץ הדם הגבוה גדולה מאשר אצל גברים.
על מנת למנוע מחלה כלילית על נשים לאמץ אורח חיים בריא ולטפל בגורמי סיכון (בדיוק כמו גברים):
פעילות גופנית
שמירה על משקל תקין
הימנעות מעישון
תזונה דלת שומן רווי.
טיפול בגורמי סיכון אם קיימים (כולסטרול, לחץ דם, סכרת)
האם הטיפול במחלה כלילית בנשים שונה מגברים?
לאחר אבחנה הטיפול במחלת לב כלילית זהה באופן כללי בנשים ובגברים: אימוץ אורח חיים בריא, הימנעות מעישון, טיפול תרופתי בגורמי הסיכון, פרוצדורות פולשניות (בצנתור או ניתוח) ושיקום לב יעילים בשני המינים.
By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://heartcare.org.il/
אם זהו ביקורך הראשון במרפאה נא להביא במידה ויש:
מבטחי מכבי יכולים לקבוע תור דרך מוקד מכבי ללא הפסקה: 3555* או 1700-50-53-53 או דרך מכבי באינטרנט