באדיבות הגברת דנה דישון דיאטנית קלינית מהמכון לשיקום הלב בשיבא שומן מוקשה ושומן טרנס להמנע! מאכילת מרגרינה ומזונות המכילים שומן צמחי מוקשה. לוותר על אכילת מוצרי מאפה כמו: בורקס, קרואסונים, צ'יפסים, מלווח, ג'חנון ושאר מאפים קנויים . שומן רווי: בשר בשר הודו, עוף (להסיר את העור). להימנע מכמויות גדולות בארוחה אחת. אפשר לאכול מנת בקר רזה פעם בשבוע – נתחים כמו - פילה, סינטה, שייטל, חזה, כתף, צאך, כף. להימנע מאכילת איברים פנימיים כגון: כבד, מוח ובשרים מעובדים כגון נקניקים, נקניקיות, המבורגר, שווארמה ומוצרי בשר מעובדים עשירי שומן ונתרן . מוצרי חלב מומלץ לאכול מוצרי חלב עד 5% שומן. עדיף בתוספת חיידקים פרוביוטיים ומועשרים בסידן.חלב, גבינות לבנות, יוגורטים, גבינות צהובות לייט (5/9% שומן – 1 פרוסה ליום). אינן מומלצות: גבינות מעל 5% שומן, גבינות צהובות, מלוחות, גבינות שמנת, חמאה וקצפת . ביצים מומלץ לאכול עד 3 ביצים בשבוע. שמנים מומלצים: מומלץ לתבל את הסלט בשמן זית מכבישה קרה, כתית מעולה –...